Free cookie consent management tool by TermsFeed Ny solcelleordning giver ekstra udgift | Elektrikerpris.dk

Ny solcelleordning giver ekstra udgift

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på el-arbejde pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit projekt

Beregn prisen her

Elselskaberne vil nu opkræve nettarif fra solcelleejerne - også fra den der forbliver på den gamle solcelleordning. Købte du først dine solceller efter d. 19 november, er du på den nye solcelleordning og andre regler, hvor der automatisk skal betales for at bruge elnettet.

Den ekstra udgift drejer som et årligt beløb på omkring 600 kr, du skal betale til elselskabet for at ‘opbevare’ din strøm på elnettet. Afgiften skal dække de omkostninger, der er for elselskabet i forbindelse med at opbevare din strøm på elnettet.

At benytte elnettet som batteri for ens strøm slider på elnettet, og siden januar 2011 har elselskaberne selv dækket udgifterne til dette. Østjysk Energi har været de første til at melde ud om den nye udgift for solcelleejerne, der lyder på 600 kr for et 6 kW anlæg fra 2014.

Brancheforeningen Dansk Energi forventer at andre elselskaber vil følge trop og indføre en lignende afgift for at stille elnettet til rådighed.

Rådighedsafgiften skal stemme overens med de udgifter, som elselskabet har i forbindelse med solcelleejere. Energitilsynet vil sikre, at energiselskaberne ikke tjener på afgiften. Derfor skal elselskaberne have deres tarif godkendt hos energitilsynet.

elektrikerpris.dk