Free cookie consent management tool by TermsFeed Udendørsbelysning | Priser på udendørs el-installationer online

Udendørsbelysning

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på el-arbejde pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit projekt

Beregn prisen her

I takt med at vi har fået mere fokus på udendørsarealer som rum, har behovet for en anden udendørsbelysning gjort sig gældende. Man vil i dag have noget mere end den traditionelle oplysningsfunktion af sine udendørslamper. Man går nu efter at skabe den rette stemning hvilket betyder, at der er kommet stor fokus på lampetyper og belysningen i have og indkørsler.

Vores nye tilgang til udendørsarealer som rum, betyder at man i sit lampevalg skal have lige så stor fokus på funktion som på design.

Der er er fire overordnede grupperinger, i forhold til funktion, man kan tage udgangspunkt i:

  • Diffust, spredt lys (eks. gård el. indkørsel)
  • Rettet, koncentreret lys (eks. Hoveddør el. husnr.)
  • Opadrettet lys - effektbelysning (lamper til mur)
  • Nedadrettet lys -markeringslys/orientering. Ofte lavt placeret (eks. trapper el. stier)

Automatisk tænd og sluk

Bevægelsessensorer er efterhånden blevet standard for indkørsler, og det kan være en rigtig god ide at få monteret lysfølere på sine udendørslamper. Fordelene ved en lysføler er, at du sparer strøm fordi lyset ikke konstant er tændt, og så har de en præventiv effekt på indbrudstyve. Man kan også få lysfølere, der reagerer på tid eller lysstyrke. Så tænder lamperne først, når det bliver mørkt.

For den mest optimale udendørsbelysning anbefales en kombination af lampetyper med forskellige funktioner, til de forskellige områder på ejendommen. Orientering, sikkerhed og stemning er tre nøgleord, når du skal vælge udendørsbelysning.

Husk at du ikke selv må oprette nye elinstallationer udendørs. Læs mere om hvad du selv må og ikke må udføre. Som huskeregel, må du kun opsætte lamper udendørs der er lige til at stikke i stikkontakten. Få kontakt til en elektriker via prisberegneren ovenfor hvis du skal have installeret nye udendørslamper.

elektrikerpris.dk