Free cookie consent management tool by TermsFeed Nye el-installationer | Beregn prisen på ny el her på 2 min.

Ny el-installation

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på el-arbejde pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit projekt

Beregn prisen her

Reglerne er mange når der skal opføres nyt hus. De foreskriver hvordan gruppetavler, stikkontakter, lampesteder og meget mere skal placeres og installeres. En ny el-installation skal gerne opfylde alle regler, samtidig med de ønsker man selv har. Elektrikeren/el-installatøren sørger for at gældende regler og love overholdes.

Nogle gange er det svært forestille sig, hvordan det færdige el-arbejde kommer til at se ud. Her kan elektrikeren komme med løsningsforslag, så man får præcis det man vil have.

Skal du opføre en tilbygning er det nødvendigt at flette den nye el-installation sammen med den eksisterende. Her kan det være fordelagtigt at udbygge gruppetavlen, så tilbygningen får sin egen el-forsyning.

El-installationen renoveres ved at skifte kabler og stikkontakter i hele boligen. Der vil stadig være mulighed for at få tilføjet flere stikkontakter, lampesteder og hvad man nu ellers må ønske.

Beskrivelse af arbejdsopgaver på prisberegneren:

Ny installation
Priserne er baseret på et specifikt rum såsom stue, soveværelse, køkken eller bad. I disse rum fastsættes en standard for, hvad der skal være og hvor mange kontakter. Herefter deles det op i kvadratmeter.

Stue
Standarden for en stue beregnes med antallet af stikkontakter. Stærkstrømsbekendtgørelsen foreskriver; 1 stk. antenneudtag, 1 stk. lampeudtag og 1 stk. almindelig afbryder.

Der tages udgangspunkt i en stue med lette vægge som gips og gasbeton, samt at loftet er tilgængeligt ovenfra. Installationen udføres som skjult installation så kun stikkontakter, antenneudtag, afbryder og lampeudtag vil være synlige

Soveværelse
Standarden for et soveværelse beregnes antallet af stikkontakter Stærkstrømsbekendtgørelsen foreskriver; 1 stk. antenneudtag, 1 stk. lampeudtag og 1 stk. almindelig afbryder.

Der tages udgangspunkt i et soveværelse med lette vægge som gips og gasbeton, samt at loftet er tilgængeligt ovenfra. Installationen udføres som skjult installation så kun stikkontakter, antenneudtag, afbryder og lampeudtag vil være synlige.

Badeværelse
Standarden for et badeværelse beregnes antallet af stikkontakter. Stærkstrømsbekendtgørelsen foreskriver; 2 stk. lampeudtag og 1 stk. kronafbryder.

Der tages udgangspunkt i et badeværelse med lette vægge som gips og gasbeton, samt at loftet er tilgængeligt ovenfra. Installationen udføres som skjult installation så kun stikkontakter, afbryder og lampeudtag vil være synlige.

Køkken
Standarden for et køkken beregnes med flere stikkontakter end Stærkstrømsbekendtgørelsens foreskrifter; 2 stk. faste stikkontakter til køle/frys, 4 stk. stikkontakter til andre brugsgenstande, 1 stk. komfur-udtag, 2 stk. lampeudtag og en kronafbryder.

Der tages udgangspunkt i et køkken med lette vægge som gips og gasbeton, samt at loftet er tilgængeligt ovenfra. Installationen udføres som skjult installation så kun stikkontakter, komfurudtag, afbryder og lampeudtag vil være synlige.

Tilbage

elektrikerpris.dk